Practică la București

Formăm profesioniști din 1996.

O sesiune practică la București

Începând cu anul 2006, se organizează în fiecare an în semestrul 2 (lunile aprilie-mai) o sesiune de practică la București. Studenții Departamentului au ocazia de a vizita instituții ale administrației centrale precum și autorități ale administrației publice locale din București. În cadrul vizitelor studenții interacționează cu reprezentanți ai acestor instituții care le prezintă organizarea și funcționarea instituțiilor, principalele programe aflate în derulare precum și provăcări cu care se confruntă în practică. Stagiul durează în medie 2 săptămâni și include în fiecare an un număr aproximativ de 50 de studenți. Coordonatorul acestui stagiu, care activează și ca practician în cadrul administrației publice centrale, este conf. univ. dr. Paul Zai (zai@fspac.ro).

SCURT ISTORIC AL CONFERINȚEI

La sfârșitul anilor 1990, Departamentul de Administrație Publică a început să organizeze o conferință anuală a studenților de la această specializare. Extensiile universitare ale Departamentului din Bistrița, Satu Mare și Sfântu Gheorghe, împreună cu Departamentul de la Cluj-Napoca, au organizat astfel până în anul 2011 prin rotație aceste conferințe. Finanțarea a fost din partea universității Babeș-Bolyai și a unor sponsori privați. Începând cu anul 2008, la aceste conferințe au fost invitați și studenți și cadre didactice de la universitățile partenere, mai precis ASE București și Al. I Cuza din Iași. În medie, la aceste conferințe în perioada de început participau în jur de 40 de studenți și 15 cadre didactice. Conferința se organizează de obicei în luna mai.

Începând cu anul 2011, conferințele anuale ale studenților au fost finanțate din două programe POSDRU vizând creșterea calității programelor de master și licență în domeniul administrației publice. Tot în cadrul acestor proiecte s-a semnat și un parteneriat între cele 4 mari școli de administrație publică din România, ASE București, Al I Cuza Iași, SNSPA București și respectiv Babeș Bolyai Cluj-Napoca, denumit simbolic ”Clubul celor 4”.

În anumiți ani, în funcție de finanțarea disponibilă, s-a realizat și un CD cu ISBN lucrările iar studenții au luat parte și la activități de tip workshop pe lângă lucrările conferinței.

În 2018 conferința anuală a fost organizată la București, de către ASE, în perioada 10-12 mai 2018.

Ce este o conferință? Fiecare dintre noi avem idei, câteodată le și concretizăm într-o formă scrisă. Conferința este evenimentul în care aceste idei sunt prezentate, sunt dezbătute și apărate; este locul și momentul în care spunem ce avem mai bun și ne măsurăm cu cei care fac același lucru.

Ce este o conferință studențească? Tot ce am spus mai sus plus câteva lucruri. La o conferință studențească vedem cât de buni suntem (la AMP suntem chiar foarte buni), ce știm, ce putem învăța, exersăm pentru viitor (poate folosi pentru lucrarea de licență…). Apoi vine pauza, în care cunoaștem colegi de la alte facultăți (deci știm unde și ce suntem într-un context mai larg), poate legăm ceva prietenii. În sfârșit, o conferință studențească poate însemna și o oportunitate de a călători (nu toate se țin în Cluj) și călătoria extinde pauza un pic, nu?

De ce să merg la o conferință studențească? Toți vrem să știm cât suntem de buni. Conferința poate fi o bună oportunitate să ne comparăm cu cei mai buni studenți de la alte facultăți.

Vrei mai multe informații?

Cauți ceva anume și nu reușești să găsești? Nicio problemă! Dă-ne un semn și te ajutăm noi. Sau poate vrei să treci pe la noi ca să vezi facultatea și campusul? Excelent, spune-ne când și de restul ne ocupăm noi!