Afiliere internațională

Formăm profesioniști din 1996.

Universități străine partenere. Profesori internaționali

Departamentul de Administrație Și Management Public (AMP) a fost creat în anul 1998 cu asistență internațională din partea unor universități din Europa și Statele Unite. De-a lungul timpului DAP și-a consolidat aceste legături cu universitățile străine, transformându-le în numeroase cazuri în parteneriate strategice. DAP are un board internațional format din reprezentanți ai universităților partenere, având un rol important în dezvoltarea instituțională și academică a DAP – curriculum, evaluare și măsurarea calității, dezvoltarea unor programe comune de cercetare și academice etc. Numeroși profesori din cadrul acestor universități au predat cursuri în cadrul departamentului în calitate de visiting professors. Unii dintre aceștia au fost susținuți prin intermediul unor programe de schimb academic precum Fulbright. De asemenea, numeroși profesori străini au continuat să colaboreze cu departamentul după vizita inițială.

Afiliere instituțională

Departamentul de Administrație Publică este afiliat la un număr de rețele internaționale de școli și institute în domeniul administrației publice precum și la centre de cercetare internaționale. Această afiliere instituțională contribuie la un transfer de bune practici și cunoștințe de la nivel internațional și la identificarea unor oportunități de dezvoltare instituțională pentru Departamentul de Administrație Publică.

Rețele la care este afiliat DAP:

  •  EAPAA (European Association for Public Administration Accreditation)
  •  EGPA (European Group of Public Administration)
  •  NISPAcee (The Network of Institutes and Schools of Public Administration in Central and Eastern Europe)
  •  IIASIIAS (The International Association of Schools and Institutes of Administration)
  •  NAASPA (Network of Schools of Public Policy, Affairs, and Administration)

Acreditare europeană și diplome duble

Departamentul de Administrație Publică este primul program care a acreditat european de EAPAA (European Association for Public Administration Accreditation) masteratul în limba engleză în domeniul administrației publice. Această acreditare confirmă calitatea academică a programului și reprezintă o garanție a menținerii acestei calități și în viitor.

DAP oferă și un certificat dublu împreună cu University of Georgia studenților care vor absolvi masteratul în limba engleză, ca o recunoaștere a urmării unor cursuri predate de profesori de la Michigan State University.

Studenților de la nivel licență și master le sunt conferite de asemenea diferite tipuri de certificate care atestă participarea lor în cadrul unor programe de cercetare desfășurate în comun cu universitățile străine partenere.

Programe comune de cercetare cu universitățile partenere pentru studenți

Departamentul de Administrație Publică desfășoară programe de cercetare cu universitățile partenere în care sunt implicate echipe mixte de studenți. Cel mai important astfel de program este desfășurat împreună cu University of Delaware. În 2008 și în 2010, echipe mixte de studenți masteranzi din SUA și România au lucrat împreună pentru două săptămâni la Cluj în vederea realizării unor proiecte de cercetare în domeniul administrației publice locale. Cele mai bune proiecte au fost premiate – studenții români și americani câștigători au participat la conferința anuală NISPAcee unde au prezentat proiectul de cercetare realizat.

Programe comune de cercetare cu universități străine ale cadrelor didactice

Numeroase cadre didactice din cadrul DAP desfășoară proiecte de cercetare în care sunt implicate grupuri de studii din cadrul unor universități străine. Unele echipe de cercetare mixte au deja o tradiție de mulți ani, realizând în comun studii care sunt deja publicate și diseminate la nivel internațional.

Programul ERASMUS și alte oportunități de burse

Departamentul de Administrație Publică are ca scop facilitarea accesului studenților de la nivel licență și master la diferite programe de burse și mobilități. În acest sens există încheiate acorduri ERASMUs cu două universități europene – Universitatea Corvinus, budapesta și Universitatea din Genoa, Italia. La acestea se adaugă și celelalte acorduri ERASMUS încheiate de celelalte departamente din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

Vrei mai multe informații?

Cauți ceva anume și nu reușești să găsești? Nicio problemă! Dă-ne un semn și te ajutăm noi. Sau poate vrei să treci pe la noi ca să vezi facultatea și campusul? Excelent, spune-ne când și de restul ne ocupăm noi!