Conferință internațională

Formăm profesioniști din 1996.

În luna noiembrie Departamentul de Administrație și Management Public organizează conferința anuală internațională Transylvanian International Conference in Public Administration, un eveniment care își propune să reunească cadre didactice, cercetători și practicieni din domeniul administrației publice din întreaga lume și să creeze un cadru în care participanții pot face schimb de idei, pot disemina bune practici și au posibilitatea să dezvolte oportunități de networking pentru viitoarele proiecte de cercetare și dezvoltare instituțională.

În anul 2018, conferința va avea loc în perioada 16-17 noiembrie. Tema principală pentru anul 2018 este dezvoltarea durabilă și reziliența comunităților locale și a organizațiilor din sectorul public. În ultimii ani, au existat numeroase utilizări disparate ale termenilor de sustenabilitate și reziliență – unii autori și practicieni pretind că cele două concepte sunt similare în timp ce alții consideră că sunt total diferite. Sustenabilitatea este definită de obicei prin intermediul considerentelor de mediu, sociale și economice.

Reziliența, pe de altă parte, este privită ca abilitatea unui sistem de a se pregăti pentru amenințări, de a absorbi impactul, de a se recupera și de a se adapta după un stres persistent sau un eveniment perturbator. O comunitate ideală, o economie sau o afacere va fi atât durabilă, cât și rezilientă.

Abordarea noastră este că durabilitatea și reziliența pot și ar trebui să funcționeze împreună, consolidându-se reciproc. Fiecare comunitate locală are un set diferit de circumstanțe geografice, sociale, economice și demografice, ceea ce înseamnă că este necesară o abordare locală pentru a sprijini comunitățile să prospere, să fie mai durabile, mai rezistente și sănătoase într-un context în continuă schimbare. Acest lucru nu înseamnă că anumite provocări nu sunt comune, cum ar fi schimbările climatice, de exemplu, iar comunitățile pot învăța unele de la altele.

Administrația publică (definită pe larg ca și toți furnizorii de servicii, agenții de sănătate, agenții de mediu, servicii de urgență etc.) joacă un rol semnificativ în cooperarea cu comunitățile locale în definirea priorităților locale, așteptărilor și criteriilor de monitorizare a calității vieții și a bunăstării locale, ajutând astfel aceste comunități să fie un loc mai bun pentru a lucra, a trăi și a investi.

În 2018, conferința va avea patru paneluri tematice și un panel lingvistic:

  • Planificarea și gestionarea comunităților locale durabile și reziliente;
  • Instrumente și strategii de comunicare, digitalizare și TIC, e-democrație;
  • Legislația și reglementările publice naționale și europene care promovează durabilitatea și reziliența
  • Învățământul superior de administrație publică – cum contribuie la tranziția către un viitor mai durabil?
  • Panel în limba maghiară

Pentru mai multe informații a se vedea site-ul conferinței.

Vrei mai multe informații?

Cauți ceva anume și nu reușești să găsești? Nicio problemă! Dă-ne un semn și te ajutăm noi. Sau poate vrei să treci pe la noi ca să vezi facultatea și campusul? Excelent, spune-ne când și de restul ne ocupăm noi!