Coordonatori Doctorat și Teme de Cercetare

Formăm profesioniști din 1996.

RALUCA - IOANA ANTONIE

Emailraluca.antonie@fspac.ro

Evaluation, Research in Social Sciences and Quality of Life.

Subsequent research subjects: Activities, Projects and Programs Evaluation; Impact Assessment; Meta-evaluation; Process Assessment; Performance Evaluation; Research in Public Administration; The impact assessment of Technology on the Quality of Life; Quality of Life

Bibliografie
1. Babbie, Earl, Practica cercetării sociale, Polirom, 2010
2. Chelcea, Septimiu, Metodologia cercetării sociologice. Metode cantitative şi calitative, Editura Economică, 2001
3. King, Ronald F., Strategia cercetării, Polirom, 2005
4. Rotariu, Traian, Petru Iluţ, Ancheta sociologică şi sondajul de opinie, Polirom, 1997
5. Rotariu, Traian (coordonator), Gabriel Bădescu, Irina Culic, Elemer Mezei, Cornelia Mureşan, Metode statistice aplicate în ştiinţele sociale, Polirom, 2000
6. Şandor, Sorin Dan, Metode de cercetare în ştiinţele sociale, Accent, 2012
7. Şandor, Sorin Dan, Seminar de cercetare, Accent, 2012

CĂTĂLIN OVIDIU BABA

Email: baba@fspac.ro

Public Policy; Public Policy Analysis; Health Programs: Design, Implementation and Evaluation; Health Policy and Management; Social and Behavioral Health; Occupational and Environmental Health.

Bibliografie

RĂZVAN – MIRCEA CHERECHEȘ

Emailchereches@fspac.ro

Public Health; Health Systems; Social and behavioral health; Occupational and environmental health; Healthcare policy and management; Social epidemiology; Health management

BibliografieDetelsRGullifordMAbdool KarimQ et al Oxford Textbook of Global Public HealthOxford University Press2015

CHRISTIAN - RADU CHEREJI

Emailchereji@fspac.ro

Christian-Radu Chereji este profesor de studiul conflictelor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, fondator al Centrului pentru Studiul Conflictelor din cadrul UBB și redactor-șef al revistei academice Conflict Studies Quarterly, singura publicație românească dedicată exclusiv cercetării interdisciplinare a conflictelor. Este mediator profesionist și unul dintre pionierii medierii în România, obținând certificarea internațională din partea International Mediation Institute în 2011. A fost consultant al Consiliului de Mediere, al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților și al Cabinetului Primului Ministru cu privire la legislația și implementarea medierii. Cercetarea sa cuprinde proiecte internaționale în Grecia, Kazahstan, Turcia, Statele Unite și Uganda și conduce o echipă globală de cercetare care examinează diferite tipuri de negociere ca parte a metodelor tradiționale de soluționare a conflictelor. Obiectivul său academic actual explorează legătura dintre conflictele intrapsihice și interpersonale și modul în care cultura modelează modelele de negociere și de soluționare a conflictelor.

Dincolo de activitatea sa academică și de cercetare, Chereji este un formator foarte experimentat, care a condus programe de formare în Grecia, Turcia, Kazahstan și Uganda. În România, prin intermediul Institutului Transilvan de Mediere, a contribuit la formarea a peste 700 de mediatori. Interesele sale în mediere se extind la litigiile dintre întreprinderi și comunități și la locul de muncă, în special cele legate de litigiile funciare, utilizarea resurselor naturale și negocierile dintre autoritățile locale și cetățeni sau organizații privind gestionarea proiectelor publice. El a lucrat pe scară largă la conflicte legate de conservare și dezvoltare, precum și la litigii între întreprinderi și comunități și la locul de muncă. În 2018, a fost expert internațional în cadrul unui proiect de mediere comunitară al Programului USAID-SAFE în Uganda. A fost Fulbright Senior Scholar la Universitatea din Dakota de Nord (2013-2014) și profesor invitat la Universitatea din Creta din Rethymno, Grecia (2018). A publicat numeroase articole și studii privind medierea, negocierea și procesele decizionale strategice, cu un accent deosebit pe soluționarea conflictelor în afaceri și la locul de muncă.

Conflict Analysis; Traditional Conflict Management Practices; Conflict Management Systems; Conflict and Development; Comparative Mediation Systems; Mediation Techniques; Negotiation

Bibliografie

CĂLIN EMILIAN HINȚEA

Emailhintea@fspac.ro

Călin Emilian Hințea este profesor la Universitatea Babeș Bolyai, România, și profesor asociat la Michigan State University. Profesorul Hințea este decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării unde predă cursuri de strategie și management. Decanul Hințea a asistat diferite comunități locale și instituții/ministere guvernamentale naționale în elaborarea de strategii locale și naționale. Profesorul Hințea are o vastă experiență de colaborare cu organizații publice și private pe teme de strategie și dezvoltare organizațională inteligentă. Președinte al Comitetului de Acreditare al Asociației Europene pentru Acreditarea programelor de Administrație Publică (EAPAA). Fost președinte al NISPAcee (The Network of Institutes and Schools of Public Administration in Central and Eastern Europe). Este, de asemenea, fost șef al Unității de Strategie în Cabinetul Primului Ministru, Secretar de Stat și Șef al Cancelariei Primului Ministru. Senior Editor al Transylvanian Review of Administrative Sciences. A primit International Public Administration Award 2023, din partea The American Society for Public Administration (ASPA). Expert pentru Comitetul European al Regiunilor. Cea mai recentă carte a sa (ed): Strategic Planning in Local Communities. A Cross-National Study of 7 Countries (Palgrave Macmillan).

Public Management; Strategic Planning, Leadership; Management Reform and Organizational Culture in the Public and Nonprofit Sector

Bibliografie 

DAN TUDOR LAZĂR

Emaillazar@fspac.ro

Finance; Budgeting; Fiscal Policy; Taxation; Local Economic Development

Bibliografie

BOGDANA NEAMȚU

Emailmacarie@fspac.ro

Bogdana Neamțu este conferențiar, doctor habilitat, director al Departamentului de Administrație și Management Public din cadrul Universității Babeș Bolyai, România. B. Neamțu este interesată de o varietate de subiecte care se află la intersecția dintre dreptul public, administrația publică/politicile publice și planificarea urbană. În calitate de co-director al Centrului pentru Studii de Bună Guvernare, ea coordonează o echipă interdisciplinară de cercetători și cercetători asociați, inclusiv doctoranzi, care contribuie la o agendă de cercetare coerentă și de lungă durată privind durabilitatea, reziliența și planificarea locală și regională. Are experiență în realizarea de cercetări comparative în cadrul unor rețele internaționale din mai multe jurisdicții. În 2014, Bogdana Neamțu a co-editat o carte intitulată Alternative Dispute Resolution in European Administrative Law, publicată la Springer, care reprezintă rezultatul unui proiect de cercetare de 3 ani, implicând cercetători din peste 10 jurisdicții ale UE. În 2023, ea a co-editat un volum similar, dar pe o altă temă, și anume Contract Changes. The Dark Side of EU Procurement Law, publicat la Edward Elgar. Încă de la începutul carierei sale academice, Bogdana Neamțu a făcut parte din numeroase proiecte de cercetare finanțate de instituții de cercetare naționale și internaționale. Ea a acționat în calitate de cercetător principal/director de grant în cadrul a două cercetări postdoctorale și un grant de cercetare senior Fulbright. Dr. Neamțu a fost/este persoana principală din partea Universității Babeș-Bolyai într-un mare grant național de cercetare exploratorie privind reziliența (consorțiu național) și într-un grant Horizon de mobilitate a personalului. Ea acționează ca coordonator de doctorat și lider WP într-un program de doctorat Marie Curie, cu 15 universități partenere. În ultimii 5 ani, Dr. Neamtu a devenit interesată de tema universității angajate. Ea a efectuat cercetarea Fulbright privind documentarea celor mai bune practici în acest domeniu din SUA și modul în care acestea pot fi transferate în contextul UE/România. De asemenea, ea a publicat și a susținut prezentări la conferințe internaționale pe această temă. În prezent, coordonează FSPAC Living Lab, un proiect care vizează promovarea învățării experiențiale pentru studenții de licență și master din cadrul universității sale.

Teme de cercetare și bibliografie

FELICIA - CORNELIA MACARIE

Emailmacarie@fspac.ro

Felicia-Cornelia Macarie este doctor în economie din anul 1999 și din anul 2016 este abilitată
pentru conducerea de doctorate în domeniul Științe administrative. Traseul său didactic și de
cercetare se concentrează pe următoarele domenii de interes: Egalitatea de șanse și
nediscriminarea; Managementul organizațiilor publice; Auditul public intern; Leadership-ul și
cultura organizațională.

Teme de cercetare și bibliografie

VIOREL - ION STĂNICĂ


Emailstanica@fspac.ro

Viorel Stanică este conferențiar în cadrul Departamentului de Administrație și Management Public și este Prodecan al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai, România. Este doctor în Geografie Umană și predă cursuri de Dezvoltare Comunitară și Politici de Organizare Teritorială.

A coordonat sau a contribuit ca expert la numeroase proiecte de planificare strategică pentru localități urbane și rurale din România. Dr. Stanică a efectuat cercetări în cadrul proiectului Rural-Urban Hub în colaborare cu Clusterul Educației și Primăria Cluj-Napoca, concentrându-se pe proiectele de dezvoltare comunitară care fac legătura între sectoarele public, neguvernamental și privat în dezvoltarea locală.

De-a lungul carierei sale academice, a fost implicat în mai multe grupuri de cercetare specializate în educație și dezvoltare locală. În plus, a lucrat ca expert pentru Banca Mondială în diverse proiecte de dezvoltare locală. În prezent, este conducător de doctorat și se implică activ în mai multe inițiative de dezvoltare comunitară.

Community Development; Rural Development; Strategic Planning; Social Responsibility and Local Development; Territorial Organization

Bibliografie

CRISTINA-MARIA HINȚEA

Email: cristina.hintea@fspac.ro

Cristina Hințea este profesor in cadrul Departamentului de Administrație și Management Public al Universității Babeș Bolyai.  Interesele sale actuale de cercetare includ leadership-ul în organizațiile publice, management public și dezvoltarea organizațională. Ea predă cursurile de Teorii organizaționale, Introducere în administrația publică și Leadership în sectorul public. Este editor asociat al publicației Transylvanian Review of Administrative Sciences (indexata in Web of Sciences) si Revista Transilvană de Științe Administrative.

Vrei mai multe informații?

Cauți ceva anume și nu reușești să găsești? Nicio problemă! Dă-ne un semn și te ajutăm noi. Sau poate vrei să treci pe la noi ca să vezi facultatea și campusul? Excelent, spune-ne când și de restul ne ocupăm noi!