Let's talk!
Platformă de dezbateri pentru liceeni.
Let' talk!
Platformă de dezbateri pentru liceeni.
Let’s talk reprezintă o platformă de dialog/dezbatere între mediul preuniversitar și cel universitar, creat de AMP ca și componentă a programului de implicare în comunitate. În prezent, elevii dispun doar de platforme formale de interacțiune (cursuri, conferințe, evenimente intra sau interșcolare) unde subiectele dezbaterilor sunt de cele mai multe ori stabilite apriori, fără inputul lor. De aceea, uneori există o diferență clară între ceea ce se discută și ceea ce prezintă interes pentru elevi, fapt care se traduce de cele mai multe ori în demotivare și implicare redusă din partea acestora
Let’s talk își propune să ofere elevilor de liceu o platformă de dialog deschisă, informală și transparentă în care ei au rolul principal: sunt decidenți și participanți. Posibilitatea de a decide asupra temelor care urmează a fi dezbătute, ne permite nouă să identificăm care sunt zonele de interes pentru generația următoare de studenți și le permite lor să-și aprofundeze, într-un mod interactiv/dinamic, cunoștințele asupra acestor teme.
Trăim într-o lume post-factuală, în care cantitatea uriașă de informații la care suntem expuși devine mai degrabă o barieră în înțelegerea corectă/logică a realității. Un rol esențial în acest proces de analiză îl au ”filtrele” utilizate pentru a distinge între relevant și irelevant. Am gânditLet’s talk ca un spațiu deschis, în care elevii dispun de astfel de filtre și instrumente, în carediscuțiile sunt bazate pe date, iar scopul este cel de a facilita înțelegerea corectă și formarea unei opinii argumentate. Gândirea critică și inițiativa sunt indispensabile într-o comunitate în care cetățenii sunt participanți activi nu doar receptori ai unor decizii ale autorităților. AMP crede puternic în implicarea în comunitate și își propune să aibă un rol de facilitator al participării prin crearea unei platforme de dialog deschis în rândul elevilor.
De asemenea, prin Let’s talk ne propunem să creăm o punte de legătură între lumea/realitatea/ sistemul preuniversitar(ă), în care se află în prezent elevii și viitorul care-i așteaptă. Vrem ca Let’s talk să le oferă posibilitatea să exploreze, într-un mod coerent, lucrurile care îi afectează în mod direct, de care se simt atrași sau la care cred că pot contribui activ.
Pentru asta au nevoie de sprijin și au nevoie de instrumente de lucru, care, în prezent le lipsesc. Rolul AMP este cel de facilitator al acestor experiențe, proiectul fiind deschis tuturor elevilor de liceu.
Astea sunt temele momentan. Lista se poate modifica la propunerea liceenilor:
1. Brexit – de ce și cum a fost posibil? Ce se întâmplă mai departe?
2. Revizuirea constituției și redefinirea familiei
3. Criza imigranților – cum va arăta Europa în următorul deceniu
4. Rețelele de socializare în campania electorală
5. Dezvoltarea comunitară. Cazul evenimentelor culturale – Electric Castle, Untold, Jazz in the Park
6. Integrarea rromilor. O poveste fără sfârșit
7. Feminism – egalitatea de șanse și discriminare pozitivă
8. Sistemul electoral din România
9. Social media and you
10. Artificial intelligence. What it is and how it’s going to impact us
11. Let’s talk trash! A discussion about environmental issues in the city and what you can do to address them.
12. De ce ar trebui sa știm ceva despre UE și dreptul UE?
13. Trump. De unde a apărut?
14. Armele și societate
Vrei mai multe informații?
Cauți ceva anume și nu reușești să găsești? Nicio problemă! Dă-ne un semn și te ajutăm noi. Sau poate vrei să treci pe la noi ca să vezi facultatea și campusul? Excelent, spune-ne când și de restul ne ocupăm noi!