Managementul proiectelor și evaluarea programelor

Formăm profesioniști din 1996.

CE ÎNSEAMNĂ Managementul proiectelor și evaluarea programelor?

Creşterea eficienţei şi a performanţei în sectorul public depinde de o bună organizare a activităţii instituţiilor publice. Managementul proiectelor şi evaluarea programelor oferă un instrumentar extrem de util atât în gestionarea proiectelor şi programelor finanţate din fonduri europene, cât şi în cazul celor finanţate sau co-finanţate din bani publici. Principalul obiectiv al programului este de a oferi o pregătire avansată în managementul proiectelor şi evaluarea programelor persoanelor interesate care activează sau vor să îşi dezvolte o carieră în domeniu, mai ales în contextul creșterii influxului de finanțare venită din partea unei game variate de instituții (UE, BM, Guvernul României, autorități publice locale și naționale, etc.) pe bază de concurs de proiecte.

Managementul proiectelor şi evaluarea programelor implică utilizarea de metode specifice ştiinţelor sociale pentru a fundamenta decizii privind dezvoltarea și îmbunătățirea programelor, organizațiilor, și politicilor publice. Curriculum-ul este conceput pentru a oferi studenților competențele necesare care să le permită să coordoneze proiecte şi să participe cu succes la implementarea acestora, precum şi să desfășoare evaluări de programe independente de înaltă calitate.

Linkuri importante

  • Plan de învățământ
  • Cursuri
  • Calendarul admiterii
  • Acte necesare înscriere
  • Regulamente
  • Taxe

CE POT FACE DUPĂ FACULTATE?

Absolventul este specialist în managementul proiectelor și în evaluarea programelor. Curricula programului a fost construită în așa fel încât acesta să își poată desfășura activitatea atât în mediul public, cât și în cel nonprofit sau chiar în cadrul unor companii private care oferă consultanță în managementul proiectelor sau în evaluarea programelor/proiectelor.

Funcțiile posibile pe care absolvenții le pot ocupa sunt: manager proiect, director de programe, expert în scrierea și implementarea proiectelor, expert accesare fonduri structurale și de coeziune, evaluator, evaluator de proiecte/programe, consilier, expert, referent, referent de specialitate, inspector, inspector de specialitate în administrația publică, expert achiziții publice, manager public, administrator public, agent de dezvoltare locală, facilitator comunitar, consultant în strategii locale, specialist în strângerea de fonduri, expert management strategic.

Vrei mai multe informații?

Cauți ceva anume și nu reușești să găsești? Nicio problemă! Dă-ne un semn și te ajutăm noi. Sau poate vrei să treci pe la noi ca să vezi facultatea și campusul? Excelent, spune-ne când și de restul ne ocupăm noi!